top of page
anna.jpg

Vanliga

frågor och svar

  • Hur långe är en behandling?

Svar: Jag avsätter en timme per behandling och hund, första besöket kan ta upp till 1,5 timme. För de minsta hundarna tar behandlingen ca 45 min.

  • Vilka typer av behandlingar utför du?

Svar: Jag utför klassisk, medicinsk massage, lymfmassage, stretch och laserbehandlingar.

  • Vad kostar en behandling?

Svar: En massagebehandling kostar 690:-,inkl. medicinsk laser. enbart medicinsk laser kostar 350:- per påbörjade 20 minuter.

  • Kan man boka ett hembesök vart än man bor i stockholm?

Svar: Ja, jag arbetar över hela länet (men till vissa kranskommuner till Stockholm tillkommer ett mil-tillägg på grundpriset)

  • Hur vet jag om min hund tycker om massage?

Svar: De allra flesta hundar visar väldigt tydligt när de tycker om massage. De slappnar av, många suckar nöjt och somnar. Det är väldigt vanligt att matte eller husse berättar att hunden själv söker upp och tar initiativ till massage efter att ha fått behandling. 

  • Varför behöver min hund massage?

Svar: Massage har välgörande effekter både för det mentala och det fysiska måendet och dessa hänger ihop. Fysiskt hjälper massage kroppen att återhämta sig, släppa på muskelspänningar och smärtlindra. En stressad hund får återhämtning.  En senior hund kan ha utvecklat ledsjukdom vilket ofta är smärtsamt och skapar kompensatoriska muskelspänningar och äldre hundar mår ofta mycket bra av massage. Massage är också ett väldigt bra sätt att hålla muskulaturen smidig och elastisk och genom regelbunden massage kan man även upptäcka avvikelser tidigt. Hundar är experter på att dölja smärta och genom regelbundna genomgångar av muskulaturen kan detta göra att man kan vidta åtgärder snabbt för att undvika att hunden går onödigt länge med smärta. 

  • Vilka fördelar finns det med massage?

Svar: Många! Några exempel är bl.a ökad blodcirkulation, påskyndad lymfcirkulation, ledvätskan stimuleras. Det autonoma nervsystemet påverkas reflexivt och frisätter mängder av må bra-hormon som oxytocin, serotonin och dopamin. Stress och nervositet reduceras och blodtrycket sänks. Kommunikationen mellan människa och hund stärks och fördjupas. 

  • Finns det något jag behöver tänka på inför dit besök?

Svar: Det är bra om din hund är rastad eftersom en kissnödig hund kommer att ha svårt att koppla av under behandlingen. Det kan vara bra att försöka skapa en lugn miljö runt hunden så att den lättare kan koppla av. Undvik därför gärna att boka en tid i den mest hektiska tiden under dagen. Har du en hund som aldrig har fått massage förut eller om den ligger högt i stress kan det vara klokt att undvika att aktivera hunden lagom och inte  så mycket att den blir helt slutkörd. En utmattad individ har svårare att klara av att hantera situationer den upplever som utmanande. 

  • Finns det några bieffekter av massage?

Svar: Efter massage kan din hund bli mycket avslappnad och tröttare än vanligt. Låt den i sådana fall få vila. Andra hundar kan å andra sidan få ett stort energipåslag efter några timmar. Din hund kan behöva gå ut och rastas lite tidigare än vanligt. Ökad törst är vanligt och en del hundar kan även bli frusna och lite muskelömma. 

  • Vad är en laserbehandling?

Svar: Laser i sig kan användas på många olika sätt och i många olika behandlingar. Det finns starka lasrar som kan skära och bränna, dessa används ex. inom operationer i sjukvården. Det finns svagare lasrar som inte skär – så kallade icke-invasiva lasrar – men som kan läka och lindra medicinska problem. Dessa kallas medicinska lasrar och dess styrka  tillhör oftast i klass 3B jämfört med starkare lasrar som vanligtvis tillhör klass 4. Vi använder oss av Irradias mid-lite 904 vilken är en klass 3B-laser. Laserljus påverkar läkning och smärta genom laserljuset unika egenskaper och har positiva effekter på celler och vävnader. Genom laserbehandling stimuleras kroppens cellnybildning och funktioner, det minskar smärta, reducerar svullnader och ödem, främjar läkning och reducerar inflammation. Behandlingen är normalt smärtfri.  

  • Är laserbehandling farligt?

Svar: Laserbehandling är en beprövad och säker behandlingsmetod som har använts sedan 1960-talet. Man bör – som med alla starka ljuskällor – undvika att titta rakt in i laserljuset. Jag behandlar inte dräktiga djur eller vid cancersjukdom. 

  • Kan laser vara farligt för ägaren?

Svar: Nej, men man bör undvika att titta rakt in i laserljuset. 

  • Hur ofta kan man laserbehandla sin hund?

Svar: Hur ofta man kan behandla sin hund beror på vad som behandlas. En sårskada behandlas med fördel 3 gånger första veckan, för att sedan följas upp en eller ett par ggr till om behov finns. Akuta skador kan behandlas varje dag i några dagar. 

  • Kan man laserbehandla istället för att besöka veterinären?

Svar: Varken laserbehandling eller massagebehandling skall aldrig ersätta veterinärkontakt.

  • Kan jag avboka om jag redan bokat en tid?

Svar: Du kan avboka din tid kostnadsfritt fram till 24 timmar innan den bokade tiden, annars debiteras fullt pris. 

  • Jag går en beteendeutredning oss Nativedog - Hur bokar jag tid då?

Svar: När du går en beteendeutredning hos Nativedog bokar du en tid via mail stockholms@stockholmshundmassage.se eller telefonkontakt 072-3505357. Uppge att du går beteendeutredning och din hunds namn, ålder och tidigare eller aktuella skador, sjukdomar och eventuell medicinering. 

  • Min hund löper, kan den få behandling ändå?

Svar: Det finns inget som hindrar att din hund får massage under löp, men inte sällan kan tikar vara lite obekväma med hantering under denna period. Jag brukar därför föredra att undvika massage under löptiden. 

Om du inte hittar svaret på din specifika fråga, är du välkommen att kontakta mig via e-post på stockholms@stockholmshundmassage.se

bottom of page